Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Σχολικό έτος 2015-2016: Δείτε πότε ανοίγουν τα σχολεία!




Αρκετοί γονείς μας ρωτάτε πότε θα ανοίξουν τα σχολεία. Σύμφωνα με την εγκύκλιο λοιπόν που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας, τα σχολεία για τη νέα σχολική χρονιά 2015-2016 θα ανοίξουν την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου.
Συγκεκριμένα, η εγκύκλιος αναφέρει ότι:
  • Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου θα γίνει αγιασμός σε όλα τα σχολεία της χώρας (Δημοτικά-Γυμνάσια-Λύκεια)
  • Κατ΄ εξαίρεση μπορούν να γίνουν εγγραφές τον μήνα Σεπτέμβριο και μέχρι την έναρξη των μαθημάτων για λόγους ανωτέρας βίας (π.χ. για λόγους υγείας ή σοβαρούς οικογενειακούς λόγους, μετακόμισης κλπ). Να θυμίσουμε ότι οι εγγραφές των μαθητών ολοκληρώθηκαν στις 30 Ιουνίου.
  • Θα δοθεί προσοχή σε μαθητές με σοβαρά προβλήματα υγείας στους οποίους θα παρέχεται η δυνατότητα να ενταχθούν στην κατηγορία των «κατ' ιδίαν διδαχθέντων».
  • Οι μαθητές που επιθυμούν να μετεγγραφούν από ΕΠΑΛ σε Γενικά Λύκεια και αντίστροφα, η καταληκτική ημερομηνία μετεγγραφής από τα Γενικά στα Επαγγελματικά Λύκεια και αντίστροφα είναι η 15η Οκτωβρίου.
  • Οι επαναληπτικές εξετάσεις για τους μαθητές που παραπέμφθηκαν, θα διεξαχθούν από την 1η έως τη 10η Σεπτεμβρίου 2015.
  • Οι μαθητές της Α΄ τάξης ΕΠΑΛ κατά την εγγραφή τους θα πρέπει να καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση για την ομάδα προσανατολισμού που επιθυμούν να παρακολουθήσουν.
  • Οι μαθητές της Β΄ τάξης ΕΠΑΛ θα πρέπει να καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση για την ειδικότητα που επιθυμούν να παρακολουθήσουν.
Η δήλωση μπορεί να τροποποιηθεί το αργότερο έως τις 30 Σεπτεμβρίου.


Πηγή: http://www.mothersblog.gr/news/item/29499-sxoliko-etos-2015-2016-deite-pote-anoigoun-ta-sxoleia#ixzz3keL4GOYU

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...