Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

ΑΠΟΚΡΙΕΣ: ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Σιγά σιγά οι Aπόκριες φτάνουν στο αποκορύφωμά τους με μεγάλες παρελάσεις και party masque που ξεφεύγουν από το επίπεδο των μικρών φιλικών ή συγγενικών συναθροίσεων. Δώστε, λοιπόν, προσοχή για να εξασφαλίσετε κατά το δυνατόν περισσότερο την ασφάλεια του μικρού σας! 

Οι Aπόκριες είναι ξεφάντωμα, χαρά, τραγούδι, ατέλειωτος χορός. Είναι μια αγαπημένη γιορτή για μικρούς και για μεγάλους, όπου όλα μοιάζουν να μπαίνουν σε άλλους ρυθμούς, θεατρικούς. Η εορταστική ατμόσφαιρα και το γλέντι είναι δεδομένα, ωστόσο η μέριμνα της ασφάλειας δεν είναι πάντα αυτονόητη. Σας παρουσιάζουμε, στη συνέχεια, τα βασικά σημεία που πρέπει να προσέξετε, για ασφαλείς μεταμφιέσεις και συμμετοχές σε πάρτι και παρελάσεις και σας ευχόμαστε να περάσετε υπέροχα!

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΣΤΟΛΗ
ΥΦΑΣΜΑ  
Φροντίστε η αποκριάτικη στολή να μην είναι από εύφλεκτο υλικό και προτιμήστε το ύφασμά της να είναι βαμβακερό. Σε περίπτωση που αγοράσετε στολή από συνθετικό ύφασμα, φροντίστε να φορέσετε στο
μικρό σας βαμβακερά ρούχα μέσα από τη στολή, για να αποφύγετε αλλεργίες και εξανθήματα, αν το ύφασμα ακουμπάει στο δέρμα του. Βέβαια, για να είστε 100% σίγουροι, το καλύτερο που έχετε να κάνετε, είναι να φτιάξετε μόνοι σας την αποκριάτικη στολή του μικρού σας, ώστε να ξέρετε τι υφάσματα χρησιμοποιείτε. 

ΚΟΥΜΠΩΜΑ
Για μεγαλύτερη ασφάλεια, η στολή δεν πρέπει να έχει κουμπιά ή φερμουάρ, αλλά να κλείνει με κούμπωμα velcro (αυτοκόλλητο). Παράλληλα, δεν πρέπει να φέρει κορδόνια π.χ. στην κουκούλα, γύρω από το λαιμό, στην περιοχή του θώρακα ή της μέσης, κορδόνια που περισσεύουν από το μανίκι ή το παντελόνι ή φαρδιές υφασμάτινες λωρίδες, που όταν λυθούν κρέμονται στο έδαφος και είναι εύκολο κάποιος να τις πατήσει ή να εγκλωβιστούν σε κάποιο σημείο π.χ. σε μια κυλιόμενη σκάλα.

ΜΕΓΕΘΟΣ
Φροντίστε το μέγεθος της στολής που θα επιλέξετε ή θα φτιάξετε να μην είναι υπερβολικά μεγάλο, ώστε να δυσκολεύει το παιδί σας την κίνηση, αλλά ούτε και πολύ μικρό, ώστε να του προκαλεί δυσφορία.

ΧΡΩΜΑ
Καλύτερα να επιλέξετε ένα έντονο και λαμπερό χρώμα, ειδικά αν το παιδί σας σχεδιάζει να συμμετέχει σε αποκριάτικα πάρτι και θα χρειαστεί να κυκλοφορείτε το βράδυ. Θα σας βοηθήσει ακόμα να το εντοπίζετε από μακριά, σε περίπτωση που είστε μαζί σε μια αποκριάτικη παρέλαση ή σε μια γιορτή στο δρόμο.


ΑΞΕΣΟΥΑΡ
Παράλληλα η στολή δεν πρέπει να έχει αντικείμενα αποσπώμενα, όπως κουμπιά, τα οποία ενδέχεται να αρπάξουν και να καταπιούν μικρότερα παιδιά σε ένα αποκριάτικο πάρτι. Αν μέρος της στολής είναι κάποιο σπαθί ή άλλο αντικείμενο, φροντίστε αυτό να είναι εύκαμπτο και μαλακό χωρίς αιχμηρές γωνίες, για να αποφευχθούν τυχόν τραυματισμοί. Παράλληλα, δώστε προσοχή στα παπούτσια. Ακόμα και αν έχει ντυθεί κλόουν, είναι προτιμότερο να φοράει τα δικά του άνετα παπούτσια, παρά κάποια με τα οποία δεν θα μπορεί να περπατήσει κινδυνεύοντας να πέσει.

ΒΡΕΦΙΚΕΣ ΣΤΟΛΕΣ
Είναι καλύτερο να αποφεύγετε να ντύνετε ένα μωρό με αποκριάτική στολή, που μπορεί να του προκαλέσει δυσφορία ή αύξηση της θερμοκρασίας του σώματός του. Είτε διαβάστε προσεκτικά τις προδιαγραφές ασφαλείας, είτε ντύστε το μωρό σας μια στολή που θα έχετε φτιάξει εσείς, π.χ. κάνοντας μια ζωγραφιά στο κορμάκι του ή απλά φορώντας του παρδαλά ρούχα. 

ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΜΑΚΙΓΙΑΖ, ΚΑΠΕΛΑ ΚΑΙ ΠΕΡΟΥΚΕΣ 
Οι βαφές που θα χρησιμοποιήσετε για το μακιγιάζ προσώπου, πρέπει να είναι μη τοξικές και υποαλλεργικές. Αποφύγετε να μακιγιάρετε την περιοχή των ματιών, γιατί μπορεί να προκληθεί ερεθισμός και φροντίστε να τις αφαιρέσετε με λοσιόν καθαρισμού ή λίγο λάδι, πριν το μικρό σας πέσει για ύπνο. Σε περίπτωση που φορέσει μάσκα, προτιμήστε αυτές που απλά καλύπτουν το πρόσωπο και όχι όλο το κεφάλι και φροντίστε να έχει μεγάλες οπές στα μάτια και το στόμα, ώστε αφενός να παίρνει αέρα το πρόσωπο, αφετέρου να έχει ορατότητα όταν περπατάει. Τα καπέλα ή οι περούκες, επίσης, δεν πρέπει να είναι στενά, να μην σφίγγουν το κεφάλι του παιδιού, να μην κυλούν μπροστά μειώνοντας την ορατότητα. Όσο για τις περούκες, καλύτερα να τις αποφεύγετε, γιατί αυξάνουν την θερμοκρασία του κεφαλιού, ενώ το υλικό τους μπορεί να προκαλέσει κνησμό, ερεθισμό ή αλλεργία. 

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΑ ΣΠΡΕΪ 
Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί, όσον αφορά στην αγορά και τη χρήση των σπρέι. Καταρχάς, επιλέξτε προϊόντα που φέρουν οδηγίες ασφαλούς χρήσης, φροντίστε να διαβάζετε τις οδηγίες χρήσης, πριν τα χρησιμοποιήσετε και εξηγήστε στο μικρό σας ότι δεν πρέπει να ψεκάζει στα μάτια ή το στόμα του άλλου. Επειδή τα σπρέι μπορεί να περιέχουν εύφλεκτα υλικά, μην ψεκάζετε προς κάποια εστία φωτιάς, μην καπνίζετε παράλληλα με τη χρήση τους και μην επιτρέπετε τη χρήση τους σε παιδιά μικρής ηλικίας. Προτιμήστε ακόμα να τα χρησιμοποιείτε σε ανοιχτούς ή καλά αεριζόμενους χώρους. Μην αγοράζετε σπρέι που αναγράφουν στη συσκευασία "μόνο για επαγγελματική χρήση", καθώς μπορεί να είναι εξαιρετικά εύφλεκτα. 

ΚΟΜΦΕΤΙ ΚΑΙ ΣΕΡΠΑΝΤΙΝΕΣ 
Δεν πρέπει να δίνετε στα παιδιά πολύ μικρής ηλικίας κομφετί και σερπαντίνες, καθώς είναι εύκολο να καταπιούν μικρά κομματάκια, ενώ η σκόνη από το υλικό μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα σε παιδιά με άσθμα ή αλλεργία.


EXTRA TIPS 
Σε κλειστούς χώρους, όπου συγκεντρώνονται πολλοί μασκαράδες, μεριμνήστε να μην υπάρχουν αναμμένα κεριά ή άλλα πυρακτωμένα σώματα, γιατί πολλά από τα υλικά των αποκριάτικων στολών είναι εύφλεκτα, όπως και τα αποκριάτικα σπρέι.

Λάβετε υπόψη σας τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος, για να μην νιώθει δυσφορία το παιδί σας, αν το ντύσετε πολύ βαριά.

Αν πρόκειται να λάβετε μέρος σε μια συνεστίαση, πάρτι ή σε αποκριάτικη παρέλαση στο δρόμο με πολύ κόσμο, εξηγήστε στο παιδί σας πως πρέπει εκείνο να σας βλέπει ανά διαστήματα, για να μην χαθείτε. Πείτε του ακόμα πως αν χαθείτε, καλό είναι να πάει σε ένα συγκεκριμένο μέρος, π.χ. ένα σιντριβάνι, μια πινακίδα, και να περιμένει εκεί. Αν θέλετε, τοποθετήστε στη στολή του μικρού σας ένα φωσφορούχο αντικείμενο ή κάτι χαρακτηριστικό, το οποίο να μπορείτε να εντοπίζετε από μακριά. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζει το όνομα και το τηλέφωνο της οικογένειας σε περίπτωση που χαθεί.

Αν αντιληφθείτε ότι το παιδί σας φοβάται τις τρομακτικές μάσκες, ή δεν αντέχει τον θόρυβο από κάποια αποκριάτικα αντικείμενα, μην συνεχίσετε να «διασκεδάζετε». Σεβαστείτε το φόβο του και είτε σταματήσετε να το τρομάζετε, αν φοράτε εσείς λόγου χάρη μια τρομακτική μάσκα, είτε μεταφέρετε το σε ένα πιο ήσυχο χώρο. 

ΜΑΘΕΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ...
Μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας την βαφή μακιγιάζ για την αποκριάτικη εμφάνιση του μικρού σας. Θα χρειαστεί να ανακατέψετε: 
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι σιταριού
  • ½ κουταλιά της σούπας νερό
  • ½ κουταλιά της σούπας ενυδατική κρέμα
  • 2 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής που επιθυμείτε


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ TA: ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ: ΑΠΟΚΡΙΕΣ: ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ http://akrasakis.blogspot.com/2014/02/blog-post_18.html#ixzz4YRnfG8pL

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...